Manja slova Veća slova RSS

mek

MEK

mek

Evropski centar za informacije i inovacije

JICA

Irena

Enegry Community

Danube Region Strategy

Vektorski logo

 

>

Javna rasprava za Nacrt Koncesionog akta za projekat HE Komarnica

Datum objave: 31.07.2020 15:24 | Autor: Ministarstvo ekonomije

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo ekonomije, u skladu sa članom 18 stav 3 Zakona o koncesijama („Sl.list CG“ br. 8/09 i 73/19), daje na javnu raspravu sljedeći nacrt koncesionog akata:

KONCESIONI AKT ZA PROJEKAT HIDROELEKTRANE KOMARNICA

Ovim putem Ministarstvo ekonomije upućuje javni poziv građanima, državnim organima, mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama, pravnim licima i preduzetnicima i drugim zainteresovanim subjektima da se uključe u javnu raspravu i da svoje komentare, primjedbe, predloge i sugestije na nacrte predmetnog koncesionog akata dostave Ministarstvu ekonomije elektronskoj formi, na e-mail: he.komarnica@mek.gov.me

Cilj ove rasprave je da se pribave komentari i sugestije građana, svih relevantnih institucija, predstavnika privrede, nevladinog sektora, kao i stručne javnosti kako bi se nacrt predmetnog koncesionog akata unaprijedio prije usvajanja od strane Vlade Crne Gore.

Period trajanja javne rasprave definišemo u roku od 15 dana. Ovako utvrđen način sprovođenja javne rasprave cijenimo opravdanim, vodeći računa o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji, poštujući preporuke Instituta za javno zdravlje I Ministarstva zdravlja.

Javna rasprava će trajati od 31.07.2020. jula do 14. avgusta 2020. godine.