Manja slova Veća slova RSS

mek

MEK

mek

Evropski centar za informacije i inovacije

JICA

Irena

Enegry Community

Danube Region Strategy

Vektorski logo

 

>

I radovi i protesti obustavljeni na Bukovici

I radovi i protesti obustavljeni na Bukovici
Datum objave: 14.06.2019 16:26 | Autor: MEK

Ispis Štampaj stranicu


Radovi na izgradnji malih hidroelektrana na Bukovici se obustavljaju dok Vlada ne preispita svu dokumentaciju i donese konačnu odliku, zaključeno je danas na sastanku ministarke ekonomije Dragice Sekulić sa mještanima Opštine Šavnik, predstavnicima NVO, investitorom i predstavnicima lokalne samouprave.

Sekulić je danas sa saradnicima obišla lokaciju na kojoj su započeti pripremni radovi na izgradnji male hidroelektrane na Bukovici i razgovarala sa građanima Šavnika, nakon čega je održan sastanak u zgradi opštine.
Ministarstvo ekonomije
Na sastanku je bilo prilike da svi međusobno razgovaraju i salušaju jedni druge. „Nema potrebe da se Bukovica brani ni od koga. Danas smo zajednicki postigli dogovor da se i radovi i protesti stopiraju dok se ne donese konacna odluka“, kazala je Sekulić.

Takođe je istakla da će se na osnovu komunikacije sa državnim institucijama i provjere zakona donijeti kvalitetna odluka bez ikakvih pritisaka i ishitrenosti.

Predsjednik Opštine Šavnik gdin Mijomir Vujačić je izrazio zadovoljstvo zbog postignutog dogovora i kazao da će lokalna uprava podržati svaku odluku Vlade.

Građani su već izvjesno vrijeme bili na mjestu lokacije u Bukovici, i zbog početka izvođenja pripremnih radova na izgradnji male hidroelektrane Bukovica kada su spriječili investitora da nastavi započete radove.

MINISTARSTVO EKONOMIJE
BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU