Мања слова Већа слова РСС

Министарство

мек

МЕК

мек

Европски центар за информације и иновације

ЈИЦА

Ирена

Енегрy Цоммунитy

Данубе Регион Стратегy

Векторски лого

 

>

За другу фазу Пројекта 6 милиона еура

За другу фазу Пројекта 6 милиона еура
Датум објаве: 19.09.2018 14:31 | Аутор: Министарство економије

Испис Штампај страницу


Другом фазом пројекта „Енергетска ефикасност у Црној Гори“ обухватићемо 18 здравствених објеката, казао је генерални директор Директората за енергетску ефикасност Марко Радуловић, на данашњој презентацији.

Министарство економије је у сарадњи са Министарством здравља организовало представљање наступајуће фазе програма „Енергетска ефикасност у Црној Гори – МЕЕП2“ , данас у хотелу „Хилтон“. 

Осим господина Радуловића присутнима се, у уводном излагању, обратио државни секретар Министарства здравља Милован Вујовић и виши специјалиста за енергетику Свјетске банке Педзи Макумбе.

Влада Црне Горе је по основу кредита који је добила од Међународне банке за обнову и развој обезбиједила 6 милиона еура за реализацију друге фазе пројекта. 

У другој фази пројекта поред побољшања енергетских карактеристика здравствених објеката радиће се на успостављању менторинг система за праћење, не само потрошње енергије и воде у здравственим објектима, већ и праћење нивоа комфора као и креирање одрживог система финансирања пројеката енергетске ефикасности у јавном сектору. То ће омогућити да се након реализације друге фазе пројекта, радови на примјени мјера енергетске ефикасности у осталим здравственим објектима, финансирају из уштеда које се остварују у адаптираним здравственим објектима. 

Имплементација Пројекта започета је 2009. године и до сада је енергетски адаптирано 25 јавних објеката, и то 16 здравствених, 8 образовних установа и 1 студентски дом.

„Реализација друге фазе пројекта ће бити још један у низу позитивних примјера у циљу побољшања услова и квалитета реконструисаних објеката“, закључио је Радуловић.

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ