Manja slova Veća slova RSS

Ministarstvo

mek

MEK

mek

Evropski centar za informacije i inovacije

JICA

Irena

Enegry Community

Danube Region Strategy

Ministarstvo ekonomije

Agencija za zaštitu konkurencije

Regulatorna agencija za energetiku

Geološki zavod

Vektorski logo

 

>

Najava: Info dan za klastere u petak u Nikšiću

Datum objave: 16.05.2018 09:44 | Autor: Ministarstvo ekonomije

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo ekonomije će u petak, 18. maja organizovati drugi Info dan za Program razvoja klastera, koji će biti održan u Inovaciono-preduzetnićkom centru (ICT) Tehnopolis u Nikšiću sa početkom u 14:00 sati.

U skladu sa Javnim pozivom za učešće u Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori 2017-2020, za 2018. godinu, Info dan će biti organizovan kako bi predstavnici klastera, zainteresovani da apliciraju za sredstva Programa, mogli da dobiju sve informacije i pojašnjenja u vezi sa procesom apliciranja, popunjavanja dokumentacije i dodjele sredstava.

Uvodno izlaganje na drugom info danu će imati generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima Radosav Babić, a prezentaciju sa tehničkim detaljima Programa predstaviće predstavnici Ministarstva ekonomije i konsultant angažovan od strane UNDP-a u cilju podrške klasterima Milica Daković.

Javni poziv za učešće u „Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za period 2017-2020 godina“, za 2018. godinu raspisan je 10. maja i trajaće do 11. juna, a raspoloživa sredstva za ovu godinu su 150.000 eura.

U okviru javnog poziva Ministarstvo ekonomije odobrava finansijsku pomoć do 50% ukupnih opravdanih troškova, odnosno do 65% za klastere iz manje razvijenih jedinica lokalne samouprave, i to u iznosu najviše do 15.000 eura po jednom projektu.

KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
MINISTARSTVO EKONOMIJE