Manja slova Veća slova RSS

Ministarstvo

mek

MEK

mek

Evropski centar za informacije i inovacije

JICA

Irena

Enegry Community

Danube Region Strategy

Vektorski logo

 

>

Saopštenje: V Konferencija o nacionalnom brendiranju počela u Kolašinu: Nastavljamo u pravcu stvaranja jedinstvenog modela nacionalnog brenda

Saopštenje: V Konferencija o nacionalnom brendiranju počela u Kolašinu: Nastavljamo u pravcu stvaranja jedinstvenog modela nacionalnog brenda
Datum objave: 06.03.2018 18:04 | Autor: Ministarstvo ekonomije

Ispis Štampaj stranicu


U protekle dvije godine, koliko Ministarstvo ekonomije radi na procesu razvoja nacionalnog brenda, nailazili smo na različite izazove koje smo uspješno prebrodili i idemo dalje u pravcu stvaranja jedinstvenog modela nacionalnog brenda prema standardima koje smo sebi zacrtali, kazao je generalni direktor za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača Jovo Rabrenović.

On je danas popodne u Kolašinu otvorio petu Konferenciju o nacionalnom brendiranju, koja će trajati do 08. marta.

„Nalazimo se na jednom od najvažnijih trenutaka kada je riječ o izgradnji nacionalnog brenda. U protekle dvije godine, kada smo počeli sa projektom razvoja nacionalnog brenda Crne Gore, jedna od naših najvažnijih aktivnosti je upravo održavanje ove konferencije dva puta godišnje, sa idejom da kroz razgovor sa eminentnim stručnjacima iz različitih oblasti čujemo mišljenja iz svih bitnih oblasti koje čine nacionalni brend“, kazao je Rabrenović.

Ministarstvo ekonomijeNa protekle četiri konferencije, kakao je dodao, ugostili smo veliki broj stručnjaka iz Crne Gore, regiona i Evropske unije.

„U našem poslu razvoja nacionalnog brenda Crne Gore veliki partneri i pomoć su ljudi iz njemačke fondacije „Hans Zajdel“, koja nas već petu konferenciju svesrdno pomaže.

Rukovodilac Kancelarije Projekta „Hans Zajdel“ Fondacije za Srbiju i za Crnu Goru Lutz Kober kazao je da je za svaku državu, posebno Crnu Goru, od velikog velikog značaja da u globalnom svijetu koji se stalno mijenja sačuva svoj identitet i da se pozicionira u odnosu na svoje susjede.

„U proteklim godinama napravili ste odlučujuće korake ka razvoju izvornog identiteta nacionalnog brenda, čime ste učinili Crnu Goru vidljivijom i prepoznatljivijom u odnosu na već etablirane susjede. Mi smo svjesni da razvoj i etabliranje nacionalne marke jeste zahtjevan i dugotrajan proces koji je ostvaren tek kroz kontinurani rad. Ovaj proces zahtjeva donošenje važnih odluka, kao što su izbor ciljne grupe i definisanje potrebnih instrumenata za ciljnu grupu“, kazao je Kober kojem je uručena Zahvalnica za doprinos procesu razvoja nacionalnog brenda Crne Gore.

Tokom tri dana trajanja Konferencije biće organizovana četiri panela, i to: „Masovni, elitni ili eko kulturni turizam?“, „Individualni sportisti ili reprezentacija kao ambasador brenda države?“, „Potrošački etnocentrizam i brendiranje države“ i „Tradicionalne ili moderne vrijednosti za pozicioniranje države?“. Na panelima će govoriti eminentni univerzitetski profesori, istaknuti crnogorski sportisti, predstavnici ministarstava iz Crne Gore i regiona, kao i rukovodioci značajnih crnogorskih i regionalnih institucija.

Konferenciju o nacionalnom brendiranju organizuje Ministarstvo ekonomije, a finansira njemačka fondacija „Hans Zajdel“.

KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
MINISTARSTVO EKONOMIJE