Manja slova Veća slova RSS

Ministarstvo

mek

MEK

mek

Evropski centar za informacije i inovacije

JICA

Irena

Enegry Community

Danube Region Strategy

Ministarstvo ekonomije

Agencija za zaštitu konkurencije

Regulatorna agencija za energetiku

Geološki zavod

Vektorski logo

 

>

Počela je realizacija programa za ugradnju sistema grijanja na biomasu za domaćinstva u Crnoj Gori - ENERGY WOOD

Datum objave: 08.08.2013 11:22 | Autor: m

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo ekonomije Crne Gore u saradnji sa Luksemburškom agencijom za razvojnu saradnju (Lux-Development) započinje implementaciju programa “ENERGY WOOD”, koji ima za cilj uspostavljanje atraktivnog i održivog finansijskog mehanizma za obezbjeđivanje beskamatnih kredita za domaćinstva za ugradnju sistema za grijanje na moderne oblike biomase (pelet, briket). Sredstva za implementaciju “ENERGY WOOD” programa, u iznosu od 130.000 €, obezbijeđena su u okviru FODEMO projekta (Razvoj šumarstva u Crnoj Gori – faza II), koji se finansira od strane Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburga.
U cilju realizacije programa ENERGY WOOD, Ministarstvo ekonomije je danas, 6. avgusta 2013. godine, objavilo javni poziv distributerima/instalaterima za učešće u programu za ugradnju sistema grijanja na biomasu za domaćinstva u Crnoj Gori, a u narednom periodu će se potpisati ugovori sa izabranim bankama, u cilju uspješne realizacije samog projekta.
Ovim putem Ministarstvo ekonomije, koje je naručilac posla, poziva sve dobavljače i/ili instalatere opreme za grijanje na biomasu da se prijave na predmetni poziv za dostavljanje ponuda i pripreme i dostave svoje ponude na evaluaciju, kako bi se kao partneri uključili u program ENERGY WOOD.
Tenderska dokumentacija se može dobiti na zahtjev poslat na email info@ee-me.org. Ponuđač je dužan da u zahtjevu navede svoje kontakt podatke radi dalje komunikacije za potrebe ovog poziva.