Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Ministarstvo

mek

MEK

mek

Evropski centar za informacije i inovacije

JICA

Irena

Enegry Community

Danube Region Strategy

Vektorski logo

 

>

Javni poziv za sprovođenje javne rasprave za izradu Nacrta Zakona o prekograničnim energetskim infrastrukturnim projektima.

Datum objave: 22.02.2019 10:53 | Autor: Ministarstvo ekonomije

Ispis Štampaj stranicu


Na osnovu čl. 14 i 15 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Službeni list CG", broj 41/18), Ministarstvo ekonomije upućuje


JAVNI POZIV 

Za sprovođenje javne rasprave za izradu Nacrta Zakona o prekograničnim energetskim infrastrukturnim projektima.

Ovim zakonom će se transponovati Regulativa (EU) br. 347/2013 Evropskog parlamenta i Savjeta od 17. aprila 2013. godine o smjernicama za transevropsku energetsku infrastrukturu, a što je obaveza Crne Gore kao ugovorne strane Energetske zajednice i kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Ovim zakonom urediće se način i uslovi za realizaciju prekograničnih energetskih infrastrukturnih projekata, raspodjela troškova i podsticaji koji se dodjeljuju za ove projekte, kao i druga pitanja od značaja za realizaciju ovih projekata.

Rok za dostavljanje primjedbi, predloga i sugestija je dvadeset dana od dana objavljivanja ovog poziva.

Program javne rasprave dat je na obrascu propisanom Uredbom o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Službeni list CG", broj 41/18), koji možete preuzeti ovdje.
Zakon o prekograničnim energetskim infrastrukturnim projektima sa obrazloženjem i RIA obrascem možete preuzeti ovdje.

Dostavljanje primjedbi, predloga i sugestija vrši se na obrazcu propisanom Uredbom o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Službeni list CG", broj 41/18), koji možete preuzeti ovdje.