Мања слова Већа слова РСС

мек

МЕК

мек

Европски центар за информације и иновације

ЈИЦА

Ирена

Енегрy Цоммунитy

Данубе Регион Стратегy

Векторски лого

 

>

Јавни оглас за учешће у поступку додјеле средстава за Програм за унапређење конкурентности привреде за 2019. годину

Датум објаве: 04.04.2019 07:35 | Аутор: м

Испис Штампај страницу Доwнлоад Доwнлоад


На основу Уредбе о додјели средстава за подстицање директних инвестиција и унапређење конкурентности привреде („Службени лист Црне Горе“, број 19/2019) 


МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ

објављује


за учешће у поступку додјеле средстава за 
Програм за унапређење конкурентности привреде за 2019. годину


Програмом за унапређење конкурентности привреде за 2019. годину је предвиђено спровођење шест програмских линија финансијске подршке, двије програмске линије нефинансијске подршке, као и двије програмске линије, које ће се упоредо промовисати и спроводити. 

1. Министарство економије позива домаћа и страна привредна друштва, постојеће и потенцијалне предузетнике, занатлије и кластере да поднесу пријаву за учешће у поступку додјеле средстава за Програм за унапређење конкурентности привреде, односно за програмске линије.

2. Укупан буџет опредијељен за реализацију Програма за унапређење конкурентности привреде је 1,640 мил €, док су појединачни износи, као и начин и динамика додјеле подршке дефинисани појединачним програмским линијама. 

3. Свака Програмска линија јасно дефинише потребну документацију, општу и специфичну, коју је неопходно приложити. Попуњени пријавни формулар или захтјеви, са пратећом документацијом предају се на архиву Министарства економије или препорученом поштом на адресу: „Министарство економије, Римски трг 46, 81000 Подгорица“. На коверат је потребно исписати пуни назив и адресу подносиоца пријаве, назив Програмске линије у оквиру које се аплицира, а у случају доставе поштом мора се налазити и видљиви датум и вријеме предаје пошиљке у пословници Поште.

Документација поднијета по Јавном позиву се не враћа. 

Процедуру пријаве, неопходну документацију, оцјењивање пријава и све остале релевантне информације за сваку програмску линију, Министарство објављује на wеб страници: www.мек.гов.ме.