Manja slova Veća slova RSS

Ministarstvo

mek

MEK

mek

Evropski centar za informacije i inovacije

JICA

Irena

Enegry Community

Danube Region Strategy

Ministarstvo ekonomije

Agencija za zaštitu konkurencije

Regulatorna agencija za energetiku

Geološki zavod

Vektorski logo

 

>

Saopštenje: Mađarske kompanije zainteresovane za ulaganja u energetski sektor

Saopštenje: Mađarske kompanije zainteresovane za ulaganja u energetski sektor
Datum objave: 19.12.2017 15:31 | Autor: Ministarstvo ekonomije

Ispis Štampaj stranicu


Mađarske kompanije zainteresovane su za investiranje u energetski sektor Crne Gore, posebno za ulaganje u proizvodne energetske kapacitete, zaključeno je na sastanku ministarke ekonomije Dragice Sekulić i ministra vanjskih poslova i trgovine Mađarske Petera Sijarta.

Ministar Sijart je kazao Crna Gora ima važnu poziciju na energetskoj mapi Zapadnog Balkana, ali da je Mađarska ne posmatra samo kao tranzitnu zemlju kada je transport električne energije u pitanju, već kao zemlju velikog energetskog potencijala i mogućnosti za ulaganja. 

Govoreći o projektu realizacije podmorskog kabla između Crne Gore i Italije, ministarka Sekulić je kazala da će realizacijom ovog projekta Crna Gora postati značajna veza za tranzit električne energije iz ovog dijela Evrope ka Evropskoj uniji, ali i da ovaj projekat stvara sve preduslove za povećanje interesovanja stranih kompanija za ulaganje u energetski sektor u Crnoj Gori.

Ministarka Sekulić je upoznala mađarskog kolegu sa aktuelnim dešavanjima iz oblasti energetike, ali i privrede, i izrazila nadu da će mađarski investitori pronaći svoj interes za ulaganja u Crnoj Gori.

Na sastanku je bilo riječi i o poslovnom ambijentu u Crnoj Gori, uz ocjenu da postoje uslovi da broj mađarskih kompanije koje ovdje posluju može biti veći.

KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
MINISTARSTVO EKONOMIJE